Barn / Ungdom

Tidigare var det inte tillåtet i Sverige för Naprapater och Kiropraktorer att behandla barn under 8 år och för barn under 16 år krävdes remiss från läkare. Numer är det är upp till varje terapeut att avgöra att behandlingen är förenlig med vetenskap och/eller beprövad erfarenhet innan den utförs. I andra länder har man sedan länge behandlat barn med manuellterapi. Det finns erfarenhet av naprapatbehandling av barn för nedsatt funktion i rörelseorganen. children

Vid Naprapatcenter kan vi undersöka och behandla barn och ungdomar avseende rygg- och ledbesvär, idrottsskador, huvudvärk, hållningsanalys med råd om hållning, kontroll av rörlighet med råd om träning och stretching. Några av behandlingsmetoderna man använder på vuxna kan också utföras på barn men beroende på ålder och sökorsak individanpassas behandlingen.

Barn drabbas av olika typer av problem i olika ålder. Ont i nacken och/eller huvudvärk som börjar under uppväxten bör undersökas och behandlas. Detta gäller även ryggbesvär.Ont i ryggen är ett vanligt symptom på funktionstörningar i leder och muskler.

Även barn kan drabbas av mer komplicerade nack- och ryggbesvär. En del barn får så kallad "växtvärk" i benen, detta stämmer inte i många fall och ett barn kan dras med sin värk ock obehag och föräldrar tror sig att det handlar om växtvärk. Dessa kan effktiv behandlas.

Behandlingarna är ytterst varsamma och anpassade till barnens ålder.

Kort och gott, barn behöver vård och omsorg precis som vuxna.
På NaprapatCenter behandlas ditt barn av en erfaren legitimerad naprapat.

 

Upphovsrätt © 2019 naprapatcenter.se All Rättigheter Reserverade